Isabell Werth voor Bates Saddles

De bekende Duitse dressuurruiter Isabell Werth heeft haar eigen zadel ontworpen, samen met fabrikant Bates, en gebruikte daarvoor al de kennis die ze opgedaan heeft in haar jarenlange carrière.

“Mijn zadel, is één van de ontwerpen uit mijn dressuurcarrière waar ik het trotst op ben. Ik denk, dat wij de perfecte ruiter zit hebben ontworpen en een ongeëvenaard comfort voor het paard hebben gecreëerd”, zegt Isabell Werth zelf.

De nieuwe versie van het “Isabell” zadel biedt u nieuwe sensaties. De algemene positie van de ruiter blijft min of meer het zelfde in dit nieuwe zadel, maar de diepere zit zorgt voor een smaller en beter contact met het paard. Het nieuwe ontwerp van multilaags schuim, zorgt meteen voor een comfortabel gevoel.

De prioriteit van het ontwerp van dit zadel was, het vinden van een correcte dressuur positie en een vloeiende overgang tussen de zit en de benen van de ruiter. De groef in het leder die voor de uiteindes van de stijgbeugelriemen is, in combinatie met de ergonomische® stangen voor de stijgbeugelriemen, zorgen voor een beter contact, doordat er zomin mogelijk lagen onder het bovenbeen van de ruiter zitten.

De voorgevormde zweetbladvoorstukken verbeteren aanzienlijk het comfort en de positie van de ruiter. De zadelboom is geheel uitgedacht met de gedachte een anatomische vorm te creëren, die de natuurlijke lijn van de rug van het paard volgt voor nog meer stabiliteit. Het vernieuwde design van de bredere en kortere CAIR® zadelkussens, kan worden aangepast aan een groter variëteit paardenruggen en biedt een meer ruimte voor de wervelkolom, waardoor de achterhand meer inspanningen verricht.

Dit zadel is uiteraard te verkrijgen bij uw ervaren zadelmaker, Ruitersport Watté

Advertenties