Ervaring

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ruitersport Watté kan buigen op zo’n 135 jaar ervaring. Het was Jan Panny die zich in 1882 vestigde als zadel-, riem- en gareelmaker in hartje Ninove. Met een grote liefde voor het ambacht en een oog voor detail, groeide hij uit tot een succesvolle gareel- en zadelmaker.

Bij zijn overlijden namen zijn schoonzoon en dochter Linus Watté – Panny de zaak over en zij voegden aan de zaak ook lederwaren en reisartikelen toe. Verschillende generaties volgden en “Lederwaren & Zadelmakerij Watté” verhuisde naar de Beverstraat. In 1942 kwam de zaak in handen van Marcel Watté en zijn echtgenote Yvonne Van Melkebeek.

Door het grote succes werd het handelspand in de Beverstraat te klein, waarop de zaak zich splitste in 1982. In de Beverstraat specialiseerde dochter Marie-Antoinette zich verder in lederwaren en reisartikelen terwijl zoon Robert met zijn echtgenote Ingrid De Ron naar de Aalstersesteenweg trok om daar de ruitersportzaak verder uit te bouwen tot hét adres met alles voor paard, ruiter en menner.

In 2009 werd de opvolging verzekerd met de komst van zoon Kristof Watté. Hij reed de eerste keer te paard op driejarige leeftijd en werd later ook gebeten door het menvirus. Met de komst van verkoopster Steffi Van den Berghe, een ervaren spring- én dressuurruiter, werd de zaak begin 2016 voorbereid op de wissel die later zou volgen. Op 1 april 2017 nam Kristof immers de rol van zaakvoerder definitief over van zijn vader, die wel nog instaat voor de herstellingen. Met Kristof en Steffi waait meer dan ooit een frisse wind door Ruitersport Watté.

Met de Getrouwheidskaart belonen ze hun klanten graag met 10 procent korting op een groot aantal artikelen en regelmatig pakt de zaak uit met speciale acties en evenementen als een “Feestelijk Opendeurweekend” en de “Grote Stockverkoop”.

Verder op deze website stellen we u ook graag het eigen atelier voor. Dat atelier staat in voor een prima service voor onze klanten wat herstellingen en aanpassingen betreft.

Ook menners kunnen op onze ervaring rekenen. Robert rijdt al met de koets sinds zijn kindertijd, maar ook Kristof is door het menvirus gebeten. Regelmatig rijdt hij recreatief met zijn twee- of vierspan haflingers, en af en toe kan je hem ook aan het werk zien op een menwedstrijd waar hij zowel hindernissen uitvoert als dressuur rijdt. Dat is de ideale manier om onze artikelen uit te testen!

Kortom: Ruitersport Watté, uw hobby, onze zorg… sinds 1882!

Advertenties